Dag 3 Sportrusten

Vandaag is het dag 3 van het Sportrusten programma. De training voor de marathon is nu officieel begonnen.  Vrijdag begon het met 10 km met een lage hartslag van 141, nu stond de 6 km met 151 bpm op de rol. Het lopen is hier nog steeds wennen, door de temperatuur en het grote hoogteverschil maar het lopen gaat wel lekker.

Dag 3 trainingsprogramma

Eigenlijk gaat het makkelijker dan fietsen. Gisteren een rondje gemaakt van 38 km waarbij de laatste 8 omhoog gingen. Gecombineerd met de temperatuur was dit best afzien. De aankomst bij het appartement was daarom erg prettig. Zeker de beloning die daarbij hoorde in de vorm van een ijskoud biertje en een plons in het zwembad.
Lopen met een lege maag (tip van Koen @sportrusten) is ook prima te doen. Het stimuleert de vetverbranding, zodat je lichaam daaraan kan wennen. Tijdens de marathon heb je daar weer voordeel van. Morgen staat alweer het eerste rondje vogels kijken op het programma. Dat gaan Dione en ik samen doen. Heerlijk ontspannen lopen met haar, al zal het haar nog niet meevallen denk ik 😉

Share Button