Terugkijken 1e week Sportrusten

De eerste week van het Sportrustenprogramma is alweer afgelopen. Prachtig om in deze Toscaanse omgeving en sferen de start te maken. Terugkijkend op afgelopen week was het ondanks de korte afstanden die gelopen moesten toch vrij intensief. Enerzijds door de temperatuur en het hoogteverschil, maar wat zeker meespeelde waren de andere omstandigheden. Wakker schrikken door sproeiers die ’s nachts om half 3 de tuin moeten beregenen, vervolgens niet meer in slaap kunnen komen vanwege de warmte en het niet al te comfortabele bed. De broodnodige rust schiet er dan gauw bij in en dat gaat na anderhalve week wel zijn uitwerking hebben. Door de verlaagde weerstand komt er dan nog wat gehoest bij en het feest is compleet. Het lopen ’s ochtends gaat dan ook gepaard met een paar flinke hoestbuien gevolgd door groene fluimen. Probeer dan je ademhaling maar eens lekker onder controle te houden…

De start is dus niet helemaal verlopen zoals ik dat graag zou willen, maar dat is niet anders. Toch heb ik wel een goed gevoel bij de trainingen en heb er veel plezier in. Het vogels kijken samen met mijn dochter was wel het hoogtepunt van de week! Door de vakantie is er ook voldoende tijd voor rust en herstel, al is de neiging om nog eens op de fiets een rondje te maken ook best groot! Dit weekend gaan we Toscane verlaten en nog een weekje naar het Gardameer. Ik ben benieuwd hoe het lopen daar is. Italie is voor mij grotendeels nieuw en kent tot nu toe nog vele positieve verrassingen.

Share Button