Lopen in Pozzolengo

Gisteren hebben we Toscane verlaten en zijn we naar het Gardameer gereisd. Weer een heel andere omgeving, maar ook prachtig. Voor het hardlopen zijn de omstandigheden ook gewijzigd. Het is hier veel vlakker, maar ook warmer. Vanmorgen heb ik daarom mijn eerste rondje in Pozzolengo rustig aan gemaakt. Er stond een rondje 6 km 151 bpm op het programma. Heerlijk om de omgeving te verkennen. Ik had namelijk nog geen idee waar ik langs zou gaan. Maar hardlopen tussen de druivenstruiken en maisvelden is geen straf. De toren nabij ons appartement was een prima referentie, zo kon ik nooit te gek ver van de route komen. Aanvankelijk begon ik wat te enthousiast. Mijn rusthartslag vanmorgen was 46 en ik dacht dat ik heel wat aan kon, dus ging ik te hard van stapel. Toen de warmte me te pakken had en ik iets moest klimmen liep de hartslag snel op. Er zat niets anders op dan het tempo te verlagen, om weer in de buurt van de 151 te komen. Eenmaal terug bij het appartement was het nog een tijdlang uitzweten en veel drinken. Morgen staat er een rustdag op het programma, maar ik denk dat ik dan de fiets maar even pak. De omgeving hier is prachtig en die wil ik ook best per fiets verkennen!Fenil Conter

Share Button