Dag 13 sportrusten, keihard zweten

UitzwetenTerwijl ik dit bericht schrijf, ben ik maar even binnen gaan zitten. Buiten loopt de temperatuur op tot boven de 35 graden, maar binnen bij de airco is het prima uit te houden. Vanmorgen stond de 10 km bij 146 bpm op het trainingsprogramma. Het langste rondje dat ik hier had gemaakt was 6 km, dus het was tijd om de omgeving te verkennen en de ronde te verlengen. Een tijdje onderweg kwam er in de verte een dansende paardestaart tegemoet. Nog een hardloper, ik had ze hier nog niet veel gezien. Toen ze afsloeg ben ik dezelfde richting uit gelopen. Ik moest toch een nieuwe ronde zoeken, nietwaar? Om de hartslag niet te hard op te laten lopen, moest ik wel een stapje rustiger doen. De temperatuur zorgde ervoor dat mijn lichaam al hard genoeg moest werken. Hierdoor bleef ik op vrijwel dezelfde afstand achter de paardestaart lopen. Na verloop van tijd was haar rondje klaar. Glimlachend stond ze te kijken hoe ik voorbij kwam terwijl zij al klaar was. Met de toren als referentie ben ik verder gelopen. Het landschap glooit een beetje, dus soms is het zwoegen naar boven, maar vaak ook heerlijk naar beneden waarbij de hartslag weer tot normaal niveau kan afnemen. Bij de toren kwam ik weer op bekend terrein, ik moest nog 4 km lopen, maar het lusje dat ik er nog bij aan liep was uiteindelijk maar 3,4 km. De 10 km heb ik dan ook niet gered, maar daar was ik achteraf niet teleurgesteld over.  Doordat er geen zuchtje wind stond liep mijn lichaamstemperatuur flink op. De hartslag ging in de zelfde trent omhoog. Het was daarom ook goed om weer bij ons appartement aan te komen. Daar kon ik in de schaduw uitzweten (zie foto) en vocht aanvullen. Voldaan na de training, dat wel. Maar ik kan me ook wel weer verheugen op Nederlandse temperaturen en mijn bekende rondjes!

Share Button