Bloedfanatiek

Het lopen van een marathon doe je niet zomaar, daar moet flink voor getraind worden. Zoals bekend volg ik het Sportrusten programma, wat neerkomt op 4 trainingen per week. Inmiddels ben ik daar 30 dagen mee gevorderd en heb ik nog geen training overgeslagen. Het voelt heerlijk en na elke training kijk ik weer uit naar de volgende. Hardlopen gaat in je hoofd zitten, vaak denk je er aan of praat je erover. Ook verdiep ik me steeds meer in achtergrond info over herstel, voeding, hartslag etc. Eigenlijk kun je wel zeggen dat ik er bloedfanatiek van word en alles wil weten.

Het is dan ook heel anders dan gewoon elke week een paar loopjes doen. Je werkt echt ergens naar toe: 18 oktober staat met een dik rood uitroepteken in mijn agenda. Dan moet het gebeuren, de TCS Amsterdam marathon. Alles moet daarvoor wijken, daar pas ik mijn agenda, dagindeling en zelfs mijn voeding op aan. Het effect is dan ook goed merkbaar. Ik ben fitter, mijn conditie is verbeterd en langzaam komt mijn streefgewicht in beeld.

Vooraf had ik nooit bedacht dat het lopen van een marathon zo’n grote impact zou hebben. Ik verwachtte een reeks trainingen, waar ik me van tijd tot tijd toe zou moeten zetten. Dat ik het zo gaaf vind is prachtig. Mijn familie vraagt zich daarom terecht af of de marathon eenmalig is of…..

Dat zien we na 18 oktober wel 😉

Share Button