Doneren en doseren

Ontzettend blij ben ik met de donaties die zijn binnengekomen voor het MS Fonds. Na een paar dagen staat de teller al op 227 euro, echt super! Dat vrienden en zelfs onbekenden doneren, motiveert mij om er extra voor te gaan.

En daar komt doseren om de hoek kijken. Want door mijn enthousiasme ging ik vandaag wat te hard van start. 10 km voluit volgens het Sportrusten programma betekent ook 10 km… en niet 6 km en dan de pijp helemaal leeg hebben. Dat overkwam mij vandaag wel. Natuurlijk wilde ik mijn tijd verbeteren, dus ging ik met een mooi tempo van start. Mijn Polar gaf een schatting van de eindtijd: 44 minuten ruim. Naarmate de afstand vorderde liep schatting en ook mijn hartslag op. Na 6 km heb ik noodgedwongen een break moeten inlassen, om het daarna wat rustiger aan te doen. Uiteindelijk werd de 10 km in net geen 49 minuten voltooid. Bijna 3 minuten langzamer dan de vorige keer.

Wat heb ik hiervan geleerd? 10 km voluit betekent ook doseren. Dat doet me denken aan de uitspraak van mijn collega’s die vorig jaar de NY marathon liepen: “Hold your horses in the barn”.

10 km Voluit

 

Share Button