Hardlopen is een levensstijl

planning

Met 4 looptrainingen per week is soms wel eens passen en meten, hoe plan ik alles zo optimaal mogelijk in? Naast mijn loopschema heb ik natuurlijk ook rekening te houden met de agenda thuis en afspraken op het werk. Vooral op dagen dat ik veel reistijd heb en dus laat thuis ben vraagt het enige improvisatie.

Gisteren was zo’n dag. Ik vertrok rond half 6 uit Alkmaar en was daardoor (het was rustig op de weg) tegen half 8 thuis. Onderweg had ik wat gedronken en een appel en banaan gegeten. Zo kon ik het eten thuis overslaan, snel omkleden en direct hardlopen. Een rondje van 12 km stond op het programma. Agnes had wel zin om mee te fietsen en terwijl de zon langzaam onder ging heb ik mijn rondje volbracht. Thuis aangekomen heb ik alsnog de rodekoolschotel in de magnetron gezet en zo zat ik om 21 uur te eten. Beetje laat, maar beter dan met een volgegeten buik, of pas laat op de avond (in het donker) lopen.

Vrijdag is weer zo’n dag. ’s Avonds staat een hapje en drankje in de stad gepland, dus de sta ik extra vroeg op om rond 6 uur te kunnen hardlopen. Zo mis ik geen training en kunnen de normale zaken gewoon door gaan. Op deze manier organiseer ik mijn leven rondom het hardlopen. Ik wil namelijk geen training missen! Hardlopen is een levensstijl  😉

Share Button