Lopen op hartslag

In aanloop naar de start van mijn Sportrusten trainingsschema ben ik bewust bezig met het lopen op hartslag. Tijdens de marathon zal ik met een gemiddelde van 154 bpm lopen. Nu probeer ik daar in de trainingen aan te wennen. Vandaag heb ik weer een rondje gelopen, een van mijn favorieten van iets meer dan 8 kilometer. Vanuit huis loop ik richting golfbaan, ga verderop de snelweg over en dan langs het kanaal weer terug naar huis. Heerlijk rustig kun je daar lopen. De verleiding is groot om steeds harder te gaan lopen, maar met de 154 bpm in het achterhoofd moet ik mezelf wel zien te bedwingen. Vooral lopend langs het kanaal krijg ik vaak de behoefte een stapje extra te doen.

8km rondje

Net vergeleek ik mijn laatste 2 trainingen op dit rondje. Maandag heb ik met een iets lagere hartslag bijna een minuut sneller gelopen dan zojuist. Zou ik nog niet volledig hersteld zijn geweest van mijn rondje van woensdag? Toen heb ik in mijn enthousiasme een 12 km gelopen met gemiddeld 154 bpm. Ik ben er nog niet helemaal uit, maar het fascineert me wel!