Grieperig

De afgelopen dagen was niet ik fit. Grieperig, moe, hoofdpijn, snotterig, spierpijn, je kent het wel. Veel mensen in mijn omgeving hebben er momenteel last van. Het lijkt bij de omslag van zomer naar herfst te horen. Normaal gesproken ben ik niet van de medicijnen, maar met de marathon in het vooruitzicht en de wens om daar zo fit mogelijk aan de start te gaan ben ik Ibuprofen gaan slikken. De hoofdpijn en spierpijn verdwenen daarmee, maar voor de rest was het nog niet top. De geplande training van woensdag heb ik daarom overgeslagen, zo verstandig was ik wel. Maar hoe nu verder?

bietensap

Op advies van Koen (van Sportrusten) ben ik bietensap gaan drinken om zo gauw mogelijk te herstellen en weer fit te zijn. Om eerlijk te zijn leek me dat een vies goedje, maar dat valt enorm mee! Het effect is alleen wel dat de urine nu rood gekleurd is…

En trainen dan? Ik kijk even aan hoe het vandaag gaat en besluit dan wel/niet mijn vrijdagtraining op te pakken. Anders wordt het zondag een 6 km loopje op marathonhartslag. Dat werd me aangeraden door Koen.