Rust en stapelen

Rust! Dat was het codewoord de afgelopen week. Met 2 loopjes van 12 minuten is het ook wel afkicken van het (inmiddels normaal geworden) trainingsschema. Gekscherend sprak ik er over met vrienden en collega’s: ‘Het omkleden en douchen kost meer tijd dan het lopen zelf’. En zo voelde het ook.

Inmiddels is het koolhydraten stapelen ook gestart. Waar andere drankjes, gels of shakes erg veel smaak bevatten (dat betekent niet dat het altijd lekker is!) zit aan de carboloader¬†nagenoeg geen smaak. Zou dat de reden zijn dat ik hier het meest moeite mee heb? Ik mix het de volgende keer wel door mijn yoghurt ofzo, nog 3 porties te gaan voor zondagochtend. Dat komt wel goed! Het gaat erom dat ik door de carboloader het tijdens de marathon langer volhoud. Een paar bidons hiervan voorkomt dat ik me een kramp moet eten in de pasta. Flink water drinken maakt het feest dan compleet. Tijdens de marathon verlies je erg veel vocht…