Dag 25 sportrusten: RUST

Het is alweer dag 25 van het sportrustenprogramma. Een kwart zit er dus al op! Tot nu toe gaat het allemaal prima en loop ik met plezier 4 keer per week. Afgelopen dagen heb ik nog een paar rondjes gelopen; vrijdagochtend voordat ik naar het werk ging 11 km en zondag nog een rondje van 8 km. Vandaag is een rustdag. Ik kijk wel uit naar komende woensdag, want dan staat de 10 km VOLUIT op het programma. Wat zal ik dan lopen. Zal het vergelijkbaar zijn met mijn tijd bij de Asserstadsloop? Door vandaag te rusten en er morgen een rondje vogels kijken op de agenda staat kan ik mooi herstellen.

Of ik ook daadwerkelijk herstel, hou ik bij door elke ochtend mijn rusthartslag te meten. Loopt deze op, dan heb ik te hard getraind. Voorlopig ziet dat er goed uit. Tijdens mijn inspanningstest was de rusthartslag 55, maar nu zit ik elke ochtend rond de 46 slagen per minuut. Hoewel de verleiding groot is om af en toe iets sneller te gaan lopen of wat meer te doen (bijvoorbeeld een ronde fietsen), houd ik me maar aan het schema. Na de marathon is er nog tijd genoeg om te fietsen of andere activiteiten te doen!

Share Button