Vogels kijken

Ik moet er nog een beetje aan wennen. Hardlopen is voor mij ontspanning, het hoofd leeg lopen en even lekker ervoor gaan. Volgens het Sportrusten programma moet ik dat wel afwisselen met een rondje vogels kijken. En dan niet in de letterlijke zin, maar rustig lopen, laag tempo en genieten.

vogelskijken

Ik kon me daar niet veel bij voorstellen. Lopen bij een hartslag van 154 bpm is al minder snel dan ik normaal loop, maar moet ik dan nog langzamer? Gisteren heb ik de gelegenheid aangegrepen om toch een serieuze poging te doen. Samen met mijn dochter die nog maar net begint met lopen heb ik een klein rondje gemaakt. Mijn hartslag kwam niet hoger dan 120, dus zeer relaxed. Eenmaal thuis heb ik er nog een rondje aan vast geplakt. Iets hoger tempo, maar nog steeds rustig. Maximale hartslag was 141 en tempo was navenant. Ik werd dus ook ingehaald onderweg, iets wat me anders niet vaak overkomt. Toch was het heerlijk lopen en waarschijnlijk ook beter voor het herstel. Nog een paar weken en dan ga ik elke week vogels kijken. Verplicht!  😉